VP11 Van De Week Speeldag 15: KRC Genk naar de top, Club achtervolgt

VP11 Van De Week Speeldag 15: KRC Genk naar de top, Club achtervolgt

08-12-2020 11:00 Laatste update: 19:30
2

Op Speeldag 15 zagen we weer heel wat vuurwerk in de Jupiler Pro League. Deze spelers staken voor ons boven het maaiveld uit.

Bodart puntenpakker
Arnaud Bodart is dit seizoen in topvorm bij Standard. Deze keer scoorde hij niet, maar had hij wel heel wat mooie reddingen in huis tegen KV Mechelen. Een 2-2 is natuurlijk een teleurstellend resultaat voor de Rouches, maar zonder Bodart was het nog erger geweest.

Debutant in de verdediging
Bij Club Brugge kreeg voor het eerst een speler van Club NXT een basisplaats. Ignace Van der Brempt was de gelukkige. De Antwerpenaar toonde een meer dan behoorlijke techniek en was duidelijk niet onder de indruk van de omstandigheden. Een veelbelovend begin! Aan de andere kant is Victor Wernersson onze linksback. Hij lijkt Lucas Bijker definitief te verdringen bij KV Mechelen.

Centraal achterin mag Daniel Munoz niet ontbreken. De Colombiaanse verdediger van KRC Genk is hard, maar fair. Net als zijn landgenoten Lucumi en Cuesta lijkt hij een voltreffer te gaan worden voor de Limburgers. Hij wordt geflankeerd door de ervaren Timothy Derijck, die de deur makkelijk op slot hield voor KV Kortrijk tegen Sporting Charleroi.

Snelheid en kracht in het centrum
Eupen speelde zondag bijzonder goed tegen Beerschot. De Oostkantonners konden daarbij ook rekenen op schokbreker Emmanuel Agbadou. Hij was ook van levensbelang met het winnende doelpunt. Voor hem zetten we Xavier Mercier, die meer dan ooit de regisseur was bij Oud-Heverlee Leuven tegen Cercle Brugge (2-1 winst).

Gianni Bruno maakt de laatste weken indruk bij Zulte Waregem, ook tegen Anderlecht. Het was niet toevallig hij die de 2-2 maakte. Noa Lang scoorde niet bij Club Brugge, maar zorgde wel voor een assist op Okereke. De Nederlander vindt steeds meer zijn draai bij Club.

Wie anders dan Onuachu?
In deze linie is Paul Onuachu een vaste waarde aan het worden, maar dat kan niet anders met veertien goals. Naast hem staat Makhtar Gueye van KV Oostende, die heel vergelijkbare kwaliteiten heeft. Hij is sterk in duels, maar ook doelgericht én lang niet slecht aan de bal. Hij zit wel nog maar aan vijf goals.