Opvallend: Coach AZ wordt per direct ontslagen na gesprekken met Feyenoord

Opvallend: Coach AZ wordt per direct ontslagen na gesprekken met Feyenoord

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 13:13za 05-12-2020 om 13:13

Arne Slot is ontslagen bij AZ. Dat heeft de club zaterdagochtend bekend gemaakt. De trainer was in gesprek met Feyenoord en dat lijkt niet in goede aarde te zijn gevallen in Alkmaar.

De clubleiding van AZ laat weten dat het een trainer wil die zich volledig richt op de club. "Naar aanleiding van de eerdere berichtgeving hebben we gesproken met Arne", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubsite. "Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ."

Feyenoord is op zoek naar een nieuwe trainer om Dick Advocaat, die na dit seizoen vertrekt, op te volgen. De Rotterdammers kwamen uit bij Slot en technisch directeur Frank Arnesen zou al in verregaande onderhandelingen zijn met de oefenmeester uit Bergentheim. Dat Slot dat niet heeft gecommuniceerd met de clubleiding van AZ is volgens het Algemeen Dagblad niet in goede aarde gevallen.

Slot begon in de zomer van 2019 aan zijn klus in het AFAS Stadion nadat hij twee jaar assistent-trainer was geweest bij AZ. Onder leiding van Slot werd de Alkmaar Zaanstreek Combinatie vorig seizoen tweede in het afgebroken seizoen en werd er lof geoogst voor het goede spel. Dit seizoen staat de ploeg zevende in Nederland en heeft het kwalificatie voor de volgende ronde van de Europa League nog in eigen hand.

De club meldt verder dat Pascal Jansen het seizoen afmaakt als hoofdtrainer. Robert Franssen wordt vanuit de jeugdopleiding doorgeschoven om als assistent te fungeren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws