'Barça-kandidaten benaderen Raiola: 70 miljoen voor BVB, 20 miljoen bonus'

'Barça-kandidaten benaderen Raiola: 70 miljoen voor BVB, 20 miljoen bonus'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 17:27wo 02-12-2020 om 17:27

Erling Braut Haaland lijkt een rol te gaan spelen in de aanstaande presidentsverkiezingen van FC Barcelona. Volgens Mundo Deportivo hebben drie presidentskandidaten al contact opgenomen met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de Golden Boy.

Na de jaarwisseling barst de strijd om de opvolging van Josep Maria Bartomeu los: onder meer ex-praeses Joan Laporta en Victor Font hebben zich in de strijd gemengd. Het beloven van topaankopen is al jarenlang een beproefde campagnestrategie om stemmen te winnen. Volgens Mundo Deportivo hebben drie – niet nader genoemde – presidentskandidaten al contact opgenomen met Raiola, om te informeren naar de voorwaarden voor Haaland.

Barça zou echter diep in de buidel moeten tasten, mocht het inderdaad werk willen maken van de twintigjarige Noor. Naar verluidt heeft Raiola een totaalbedrag van circa honderd miljoen euro genoemd: zeventig miljoen voor Borussia Dortmund, twintig miljoen commissiegeld voor zichzelf en een extraatje voor Alf Inge Haaland, de vader van de Golden Boy-winnaar.

Het lijkt erop dat dit bedrag niet te betalen is voor FC Barcelona, dat tijdens de coronacrisis een beroep moest doen op de overheid. In ruil voor deze steun moesten de Catalanen hun uitgaven en salarishuishouding beperken: mede hierdoor lukte het afgelopen zomer niet om Eric García, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay te contracteren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Barça een goede club voor Haaland?

Ja
47%
Nee
53%
(85 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws