Verheyen ziet het grote probleem bij Anderlecht op het middenveld lopen

Verheyen ziet het grote probleem bij Anderlecht op het middenveld lopen

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 08:00ma 23-11-2020 om 08:00

RSC Anderlecht ging zondag in de partij tegen K. Beerschot V.A met 2-1 onderuit. Achteraf was men bij paars-wit vooral bijzonder negatief over de mentaliteit tijdens de wedstrijd. Gert Verheyen zag vooral een probleem op het middenveld.

"Anderlecht ging onderuit op Beerschot omdat het de strijd op het middenveld verloor", analyseert Verheyen bij Het Nieuwsblad. "Het voetballende surplus dat Peter Zulj, Albert Sambi-Lokonga en Percy Tau zouden moeten bieden werd tenietgedaan door de duelkracht, energie, power en mannelijkheid van de middenvelders van Beerschot, Coulibaly, Pietermaat en Sanusi", geeft hij aan.

Volgens Verheyen heeft Anderlecht dan ook een groot probleem op het middenveld. "Het grootste probleem bij Anderlecht is dat de defensieve middenvelders hun tegenstander laten lopen. Kwam Coulibaly over Lokonga, dan liet hij die gewoon gaan. ­Hetzelfde met Zulj bij Sanusi. Andersom niet. Als Zulj of Lokonga over hun man kwamen, dan hingen Sanusi of Coulibaly in hun nek."

Geen scherpte
En die problemen zorgden ook mee voor de tegengoals. "De eerste kwam na balverlies van Verschaeren, maar vervolgens liet Lokonga Coulibaly gewoon lopen. Als Lokonga echt scherp was, had hij bij de strafschopfase ook al kunnen ingrijpen op ­Tissoudali voor de zestien meter", klinkt het.

Verheyen denkt dan ook dat er iets moet veranderen. "Zulj en ­Lokonga zijn het soort defensieve middenvelders waarmee niks mis is in balbezit. In balverlies is het ontbreken van een defensieve reflex wel een probleem. Niet dat ze nooit een bal ­onderscheppen maar het volgen van lopende spelers is een essentieel deel van hun positie", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws