Beerschot houdt goede vorm aan met verdiende zege tegen Anderlecht

Beerschot houdt goede vorm aan met verdiende zege tegen Anderlecht

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 15:15zo 22-11-2020 om 15:15

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 15:23zo 22-11-2020 om 15:23

Beerschot heeft nu ook de scalp van Anderlecht beet. Op het eigen Kiel was Beerschot duidelijk de betere ploeg en won het met 2-1.

Beerschot begon zoals verwacht furieus aan de wedstrijd. Na tien minuten was het bijna bingo. Coulibaly kan van dichtbij schieten na balverlies van Miazga, maar Delcroix redde de meubelen met een ultieme actie. Aan de overkant kon Tau op Vanhamel afgaan, maar zijn controle was niet ideaal en hij besloot naast.

Beerschot kon de druk op Anderlecht niet volhouden, maar bleef wel prikken. Iets na het halfuur was het raak. Coulibaly werd voor Wellenreuther gezet en werkte prima af. 1-0 was ook de ruststand op het Kiel. 

Penalty is doodsteek
Verschaeren bleef tijdens de rust binnen voor Vlap, en die kreeg meteen een mooie kans. Nmecha speelde hem aan, maar de Nederlander kon zijn schot niet laag houden. Het bleek een dure misser, want Delcroix gaf even later een penalty weg. Holzhauser kon die in de rebound verzilveren en zette zo 2-0 op het bord.

Anderlecht moest zoeken naar 2-1, maar veel open kansen leverde het niet op. Nmecha stootte wel op Vanhamel en later nog op het doelhout. De derde kans was wél raak, maar de 2-1 bleek niet meer dan een eerredder.

Plaats twee
Beerschot komt op deze manier terug tot op één punt van leider Club Brugge. Anderlecht blijft voorlopig hangen op een zevende plaats. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws