Voert Alderweireld laatste kunstje op in JPL? “Dan 100 procent zeker in België

Voert Alderweireld laatste kunstje op in JPL? “Dan 100 procent zeker in België"

19-11-2020 11:13
5

Sinds het seizoen 2008 – 2009 gaat Toby Alderweireld al door het leven als profvoetballer. Nooit was de Rode Duivel actief in de Jupiler Pro League. In de nadagen van zijn loopbaan kan daar verandering in komen.

De in maart geboren Alderweireld is momenteel 31 lentes jong. Bij Tottenham Hotspur heeft de centrale verdediger nog een contract tot medio 2023. Voorlopig ziet Alderweireld dat nog niet als het moment om te stoppen als voetballer.

De kans dat Alderweireld in 2023 Engeland verlaat voor ons land, bestaat. Dat heeft alles te maken met zijn gezinssituatie. Samen met zijn vrouw Shani Van Mieghem heeft Alderweireld twee kinderen. Op 4 september 2018 zag Ayla het levenslicht. Op 14 februari 2020 kwam daar nog Jace bij. Toevallig negen maanden nadat Tottenham stuntte tegen Ajax in de Champions League en de finale van het tornooi bereikte.

Bij VTM liet Alderweireld duidelijk verstaan voor zijn gezin te kiezen. "Zelfs als ik tot mijn veertigste kan voetballen, keren wij terug naar België op het moment dat mijn kinderen leerplichtig zijn", stelde de verdediger.

Dochter Ayla is zo goed als leerplicht als het contract van vader afloopt in Engeland. De Belgische voetballiefhebber mag al stiekem beginnen te dromen. Gissen naar een eventuele ploeg voor Alderweireld in ons land heeft geen zin. Zijn jeugdopleiding kreeg de verdediger bij Beerschot alvorens naar Ajax te trekken.