Tielemans en Lukaku helpen Rode Duivels aan halve finales van de Nations League

Tielemans en Lukaku helpen Rode Duivels aan halve finales van de Nations League

18-11-2020 22:34 Laatste update: 22:38
70

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Nations League. Onder impuls van een sterke Youri Tielemans en een trefzekere Romelu Lukaku wonnen de Belgen met 4-2 van Denemarken.

Tegen Denemarken kon Martinez geen beroep doen op Witsel en Meunier. De twee spelers van Dortmund waren geschorst. Op het middenveld kwam daardoor de voormalige Anderlecht-combinatie Dendoncker-Tielemans terug. Thorgan Hazard kreeg op rechts zijn kans. Terwijl Chadli links in de ploeg kwam. De Denen moesten het stellen zonder de geblesseerde Dolberg. Wel in de ploeg Maehle van KRC Genk.

Voor de Belgen kon de partij niet beter beginnen. Man-in-vorm Tielemans haalde na 3 minuten zijn specialiteit al boven. Van buiten de 16 schoot de middenvelder richting doel. De bal bleef laag en Schmeichel moest zijn meerdere al erkennen in zijn ploegmaat. Met de 1-0 op het bord was voor de Belgen de druk meteen van de ketel, want de Belgen hadden voldoende aan een gelijkspel om de halve finales te bereiken.

De Denen waren evenwel niet naar Den Dreef afgezakt om zich meteen gewonnen te geven. Met het nodige geluk kwamen ze ook terug in de partij. Een kwartier na de openingsgoal week een voorzet af op Vertonghen. Denayer was Wind uit het oog verloren en die kopte de bal voorbij Courtois. Even dook het Zwitserland-scenario op. Zeker toen meteen na de 1-1 Braithwaite voor het Belgische doel opdook. Gelukkig was Courtois attent en konden de Belgen uiteindelijk zonder verdere kleerscheuren naar de kleedkamers trekken.

In de tweede helft was het Deense dynamiet een pak minder krachtig. De Belgen namen de match volledig in handen. Bij de Rode Duivels regelde Tielemans en De Bruyne het verkeer. Het duo lag in de 55e minuut ook aan de basis van een nieuwe voorsprong. Na een overtreding veerde Tielemans meteen op. Hij gaf mee met De Bruyne. KDB met ogen in zijn rug stuurde Lukaku weg. De aanvaller hield zijn man af en trapte richting doel. Schmeichel kon onvoldoende keren en de 2-1 was een feit.

De Denen konden nadien geen vuist meer maken. Tielemans bleef zich amuseren en vond met een knappe opening op rechts Hazard. Thorgan vond in het centrum Lukaku en die kopte zijn tweede van de avond tegen de touwen. De match was toen echt gespeeld. Op vijf minuten van het einde kwam de 3-2 wel nog op het bord, maar dat kwam door een Belgisch misverstand. Chadli speelde terug tot bij Courtois. De doelman misrekende zich en de bal rolde in het doel. Aan de andere kant reageerde de Belgen meteen gevat. Invaller Foket vond De Bruyne en die zorgde voor het orgelpunt.