Denen met volle overtuiging in underdogrol: Moeilijkste opdracht in Europa

Denen met volle overtuiging in underdogrol: "Moeilijkste opdracht in Europa"

18-11-2020 11:00

Woensdagavond kunnen de Rode Duivels zich voor de eerste keer plaatsen voor de Final Four van de Nations League. Een mooi vooruitzicht, al moeten ze daarvoor eerst langs Denemarken. De Denen kruipen alvast met volle overtuiging in de underdogrol.

Tot ieders verrassing is het Denemarken en niet Engeland dat met ons land uitvecht wie een plekje bemachtigd bij de laatste vier. De Denen tellen twee punten minder dan de Rode Duivels, en moeten dus winnen. Een lastige opgave, dat vindt Deens bondscoach Kasper Hjulmand alvast zelf.

"Tegen België spelen is momenteel de zwaarste opdracht die je kan hebben in het Europese voetbal", citeert Sporza de bondscoach. "Ze staan niet voor niets op de eerste plek op de wereldranglijst, ik ben echt onder de indruk van hun kwaliteiten", aldus Hjulmand.

De vorige confrontatie eindigde op een 0-2 nederlaag voor de Denen, het sterkt hun geloof alvast niet. "In Kopenhagen zagen we hoe moeilijk het is om tegen ze te spelen. Ze blinken uit in alle facetten van het spel, ze verdedigen laag maar zijn voorin ook heel efficiënt. Eigenlijk kan je ze vergelijken met een Europese topclub", vervolgt Hjulmand zijn lofzang.

Voetbal blijft echter een onvoorspelbaar spel, Denemarken geeft zich dan ook niet op voorhand gewonnen. "We hebben ook zaken gezien waarmee we aan de slag kunnen. En op voorhand hadden we natuurlijk ook wel voor dit scenario getekend", besluit de bondscoach.