Buitenlandse pers over Duivels: ‘België had het lastig, Batshuayi is de redder'

Buitenlandse pers over Duivels: ‘België had het lastig, Batshuayi is de redder'

12-11-2020 11:30 Laatste update: 16:44
10

De Rode Duivels zijn met een overwinning aan de interland onderbreking begonnen. Tegen Zwitserland werd er met 2-1 gewonnen. De buitenlandse pers zag vooral hoe Michy Batshuayi opnieuw zijn spitseninstinct toonde.

Goal.com analyseert de wedstrijd als volgt. ‘België had veel moeite om zijn ritme te vinden in de eerste helft. Batshuayi was echter de redder van dienst met twee doelpunten. Batshuayi kwam amper in het stuk voor maar toonde toch weer zijn killer instinct’, valt er te lezen.

Bij ESPN zagen ze vooral hoe Simon Mignolet de ploeg recht hield. ‘Zwitserland had meer kansen en had de overwinning kunnen pakken ware het niet dat Mignolet telkens paraat stond.’ Bij het Engelse The Guardian richten ze de blik al op de toekomst. ‘Batshuayi scoorde tweemaal in een overwinning die de Belgen ongetwijfeld een vertrouwensboost zal geven met het oog op de wedstrijd tegen Engeland.’

Bij Sky Sports gaat de aandacht naar de knappe thuisreeks die de Rode Duivels aan het neerzetten zijn. ‘Batshuayi scoort dertien keer in zijn laatste dertien wedstrijden en zorgt er zo voor dat België zijn ongeslagen reeks van vier jaar zonder thuisnederlaag kan verderzetten’, valt er te lezen.

Ten slotte zagen de Italianen ook hoe Batshuayi de uitlinker van dienst was bij afwezigheid van Romelu Lukaku en Dries Mertens. ‘België wist een achterstand om te buigen dankzij Batshuayi, nadat Bornauw de Zwitsers eerst de voorsprong had gegund’, schrijft La Gazetta dello Sport.