Weiler (ex-Anderlecht) sluit terugkeer naar België niet uit: Wie weet

Weiler (ex-Anderlecht) sluit terugkeer naar België niet uit: "Wie weet"

11-11-2020 13:30
3

Voor René Weiler wordt de wedstrijd tussen Zwitserland en België eentje waar hij met extra aandacht naar zal kijken. De Zwitser ziet zijn thuisland het opnemen tegen een land waar hij iets meer dan één jaar heeft gewoond. En mogelijk keert hij ook terug.

De Zwitser kent het Belgische voetbal maar al te goed na zijn passage bij RSC Anderlecht, waar hij van juli 2016 tot september 2017 coach voor was. Hij hielp de Brusselaars ook aan een landstitel, maar werd na iets meer dan een seizoen toch bedankt voor bewezen diensten. Een zuur ontslag, al betekent het niet dat Weiler nooit nog zal terugkeren naar ons land.

"Misschien zal ik op een dag terug hoofdcoach zijn bij een andere ambitieuze club in België. Wie weet", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "De Belgische competitie is wel interessant omdat de clubs er zeer professioneel te werk gaan en er veel getalenteerde jongeren zijn."

Weiler zit momenteel zonder club nadat zijn contract, ondanks een titel, werd ontbonden bij het Egyptische El Ahly. Daarvoor was hij aan de slag bij het Zwiterse FC Luzern.