Tielemans past zich perfect aan: In mijn nieuwe rol geef ik meer pre-assists

Tielemans past zich perfect aan: "In mijn nieuwe rol geef ik meer pre-assists"

08-11-2020 10:50
3

Youri Tielemans is zijn seizoen voortvarend van start gegaan. Leicester City doet het uitstekend, en daar zitten de glansprestaties van de Rode Duivel voor veel tussen. Coach Brendan Rogers gebruikt hem nu iets lager op het terrein, met succes.

"Die bal op Arsenal bijvoorbeeld, de statistiek van een assist is daar dan wel niet, maar ik zie dat wel als een heel mooie pass waar een doelpunt uit volgt", kan Tielemans ook genieten van zijn nieuwe functie bij Play Sports. "De bal die ik aan Timothy Castagne geef tegen Manchester City is voor mij ook een heel schone pass, die heel beslissend is voor de ploeg. Door het feit dat ik in een diepere rol speel, zullen er dit seizoen meer pre-assists zijn dan echte assists. Voor mij is dat ook goed", lacht hij.

Een ander opvallend gevolg van zijn kersverse rol is dat Tielemans minder vanop afstand zijn geluk beproeft. In de Jupiler Pro League was dat nochtans een handelsmerk. "Ik probeer altijd mijn kans te pakken als ik wat vrijheid heb op het veld. Nu ja, de tegenstanders kennen je nu door en door, met al die technologie ... Ze bestuderen alles. Ik vermoed dat, als ze mij zien aankomen, die ruimte helemaal dicht gaat", zucht Tielemans.