Ik heb begrip voor de keuze die Jess Thorup maakte

"Ik heb begrip voor de keuze die Jess Thorup maakte"

Gepubliceerd: zaterdag 7 november 2020 om 11:50za 07-11-2020 om 11:50

KRC Genk werd vorige week op snelheid gepakt door het plotse vertrek van Jess Thorup. De Deen vertrok in alle stilte en ondertekende een nieuw contract bij de Deense recordkampioen FC Kopenhagen. Velen vonden het maar een laffe daad van de Deen zelf. Boskamp had er zijn eigen mening over, vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

Jess Thorup verliet vorige week zondag KRC Genk in alle stilte om terug te keren naar zijn thuisland. Zonder enige uitleg aan KRC Genk tekende de Deen een contract bij FC Kopenhagen. Terwijl Thorup KRC Genk juist op de rails begon te krijgen. Johan Boskamp dacht er het zijne over.

"Natuurlijk. Als een trainer ontslagen wordt, zeggen ze niks. Nu kon Jess Thorup een lucratief contract tekenen bij FC Kopenhagen, een club waar hij graag naartoe wilde en het zou plots heiligschennis zijn. Genk heeft indertijd ook Philippe Clement weggehaald bij Waasland-Beveren. Dus zij moeten niet huilen. Wel vind ik dat Thorup zelf tegen zijn spelers en het bestuur had moeten zeggen hoe het zat. Zoiets moet je niet aan je manager overlaten. Wees dan een vent en knap je eigen vuile werk op", liet hij weten aan Het Belang van Limburg.

KRC Genk stelde vrijdag ondertussen haar nieuwe trainer voor, John van den Brom. Hij komt over van het Nederlandse Utrecht en is bekend in België dankzij zijn passage bij RSC Anderlecht. Hij pakte er de titel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws