Afgeschreven onder Bölöni, heroplevend dankzij Leko: Zij zijn kneedbaar

Afgeschreven onder Bölöni, heroplevend dankzij Leko: "Zij zijn kneedbaar"

04-11-2020 15:30
3

Royal Antwerp FC mocht vorige week even proeven van de leidersplaats in de Jupiler Pro League en boekte een fraaie zes op zes in de Europa League. Opvallend is dat Ivan Leko behoorlijk wat jongens die vorig seizoen minder aan de bak kwamen, een sleutelrol heeft gegeven. De trainer legt zelf uit hoe hij dat ziet.

Onder meer Simen Juklerod en Abdoulaye Seck bleven onder voorganger Laszlo Bölöni op de achtergrond. "Ik weet niet waarom zij niet speelden. Dat is ook niet belangrijk voor mij", kijkt Leko niet naar het verleden op zijn persbabbel voor de confrontatie met LASK Linz. "Zij zijn professionals, het is aangenaam om met hen te werken en ze zijn kneedbaar."

"Het is niet alleen zij. Zij zijn misschien de beste voorbeelden, maar ook Martin Hongla en Keji Miyoshi waren vorig jaar minder belangrijk dan nu", pikt Leko er nog twee anderen uit. "Zij willen nog altijd beter worden en geloven in ons verhaal. Als je eerlijk bent en je maximum geeft, komt je kans in het voetbal. Nu moeten de andere jongens met hen meegroeien. Twee maanden geleden hadden wij drie internationals, nu elf. Als je individueel goed werkt, kan je progressie maken."