Breaking news

Vermoedelijke opstellingen Dortmund-Club Brugge: ‘Krmencik krijgt kans’

Stroeykens laat mooi dingen zien bij Anderlecht: Zijn redement moet omhoog

Stroeykens laat mooi dingen zien bij Anderlecht: "Zijn redement moet omhoog"

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 21:31di 27-10-2020 om 21:31

Mario Stroeykens mocht vorige week mee op de ploegfoto van RSC Anderlecht. Dat is toch een indicatie dat Vincent Kompany plannen heeft met de 16-jarige spits. Maar wat maakt Stroeykens zo bijzonder? Het Nieuwsblad ging aankloppen bij Roel Clément, coach van de U17 bij RSCA.

Stroeykens polyvalente aanvaller, die als diepe spits, op beide flanken en op de tien uit de voeten kan. Hij koppelt atletisch vermogen aan een uitstekende techniek. "Die combinatie van kracht en techniek is een wapen", aldus Clément. "Zijn lichaam is fel ontwikkeld en hij staat stevig op zijn benen, maar ook technisch zit hij boven de middelmaat."

Clément herinnert zich nog goed zijn eerste kennismaking met Stroeykens. "Ik coachte de U16 en hij kwam als dertien­jarige een eerste keer meedoen op Standard. Hij voetbalde alsof hij al een jaar tussen die gasten rondliep en was meteen beslissend. Hij maakt steile progressie. Zijn succes is hem niet naar het hoofd gestegen. Het is een rustige jongen die met de voeten op de grond staat en gewoon geniet van het spelletje."

Stroeykens mag dan wel vroeprijp zijn, hij zal zich toch nog moeten aanpassen als hij op het hoogste niveau wil meedraaien. "Zijn techniek zal nog beter moeten", besloot Clément. "Bij de jeugd is Anderlecht vaak dominant en kreeg hij acht kansen per match. Hij joeg er dan drie binnen, maar zijn rendement zal nog omhoog moeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws