De Antwerpse ploegen floreren opnieuw: Een geweldige zaak voor ons voetbal

De Antwerpse ploegen floreren opnieuw: "Een geweldige zaak voor ons voetbal"

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 21:47di 27-10-2020 om 21:47

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 21:48di 27-10-2020 om 21:48

Afgelopen zondag was er voor het eerst sinds heel lang nog eens een Antwerpse stadsderby in eerste klasse. Royal Antwerp FC trok aan het langste eind en won met 3-2 tegen rivaal Beerschot. Een mooie overwinning, maar volgens Peter Vandenbempt is vooral het Belgische voetbal de grote winnaar.

"Het was gewoon een goeie derby, al moeten we zeggen dat de ziel eruit was door de afwezigheid van de fans", vertelde de analist bij Sporza. "Maar oké, Antwerpen staat weer helemaal op de voetbalkaart en dat is een geweldige zaak voor ons voetbal."

Antwerp (1e met 20 punten) en Beerschot (4e met 18 punten) doen het momenteel heel erg goed in de competitie. Volgens Vandenbempt is dat geen verrassing dat beide Antwerpse ploegen sterk presteren. "Beerschot en Antwerp zijn twee clubs met niet alleen traditie, maar ook met veel mogelijkheden: financieel sterk, ambitie en met gezonde structuren, lijkt mij."

"Dan kun je je alleen maar afvragen hoe die bestuurders uit het verleden erin zijn geslaagd om die twee mooie clubs jarenlang zo te mismeesteren. Die vraag mogen ze zich vanmorgen toch één keer even stellen", besloot Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws