Breaking news

Zeven conclusies na Europese midweek: de ene Belgische club is de andere niet

Spelersvakbond eist minder oefeninterlands: Niets voor niets afgeraden

Spelersvakbond eist minder oefeninterlands: "Niets voor niets afgeraden"

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 18:43di 27-10-2020 om 18:43

Het clubvoetbal is volop aan de gang, maar binnenkort staat er alweer een interlandbreak op het programma. Begin oktober was dat ook al het geval. Nochtans zorgt de coronapandemie ervoor dat de kalender propvoller zit dan ooit tevoren. De FIFPRO vraagt dan ook om (enkele) oefeninterlands af te gelasten.

Het hoofd medische zaken van de organisatie, Vincent Gouttebarge, geeft wat tekst en uitleg bij die stelling. "Dat wordt nu niet voor niets afgeraden. Het zou daarom beter zijn bepaalde vriendschappelijke interlands niet te spelen", tekende Het Laatste Nieuws op. "Voor de clubs zijn die wedstrijden ook heel lastig. Ze hebben geïnvesteerd om een eigen 'bubbel' te creëren, maar voor interlands reizen hun spelers naar diverse landen en continenten. Dat zijn juist de momenten waarop spelers in aanraking kunnen komen met Covid-19."

De voorbije weken doken al her en der klachten op over het overladen programma in de voetbalwereld. Op clubniveau zijn de Europese competities helemaal losgebarsten, terwijl tussendoor dus ook nog enkele interlandperiodes ingepland staan. Bij de voorbije break moesten veel landen bovendien drie wedstrijden afwerken in plaats van de gebruikelijke twee. Zo kregen de Rode Duivels naast twee duels in de Nations League ook nog een oefenpot met Ivoorkust voor de kiezen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws