'Voetbal Vlaanderen beslist woensdag over mogelijke stopzetting jeugdmatchen'

'Voetbal Vlaanderen beslist woensdag over mogelijke stopzetting jeugdmatchen'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 19:06ma 26-10-2020 om 19:06

Het jeugdvoetbal wordt mogelijk stopgezet. Voetbal Vlaanderen gaat woensdagnamiddag tijdens een bestuursvergadering bekijken of dat wenselijk is in de strijd tegen het coronavirus.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Het Overlegcomité verstrengde vorige week de maatregelen voor de sportsector, maar jeugdwedstrijden mogen wel blijven doorgaan. Na het weekend zou de situatie geëvalueerd worden. "Die analyse is nu aan het gebeuren", laat Voetbal Vlaanderen weten.

"Woensdag leggen we onze bevindingen voor aan het bestuur. Het gaat daarbij niet alleen om het jeugdvoetbal, ook voor het seniorenvoetbal willen we bekijken wat de komende weken eventueel nog mogelijk is. Gezondheid is daarbij prioritair, maar er is ook een maatschappelijke en een economische insteek. Het gaat om een analyse van de totale problematiek."

Veel clubs vinden een competitie in deze omstandigheden niet doenbaar en vroegen om een algemene afgelasting. "Maar we wilden niet voor onze beurt spreken en te snel een foute beslissing nemen. Ook in het belang van de kinderen, die zeker willen blijven voetballen", besloot Voetbal Vlaanderen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws