UPDATE: Moeskroen kan match uitstellen, grens van zeven overschreden

UPDATE: Moeskroen kan match uitstellen, grens van zeven overschreden

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 11:40do 22-10-2020 om 11:40

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 17:07do 22-10-2020 om 17:07

Agelopen speeldag werd voor het eerst een wedstrijd afgelast wegens een overmacht aan coronabesmettingen bij Waasland-Beveren. Het coronaspook is echter nog niet van de baan, mogelijk dreigt nu ook Moeskroen forfait te moeten geven.

Met dertien spelers die een positieve test aflegde vroeg Waasland-Beveren afgelopen weekend uitstel voor de match tegen KV Oostende. Het is dan ook nog maar de vraag of de volgende wedstrijd van Waasland-Beveren, tegen Charleroi, kan doorgaan. De voorlaatste in de stand is echter niet de enigste club die in de problemen komt.

Zo is volgens L’Avenir de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Moeskroen ook in gevaar. De rode lantaarn kende al drie positieve gevallen, de nieuwste testronde zou echter twaalf nieuwe besmettingen hebben vastgesteld in de club. Het is echter nog afwachten hoeveel spelers daarbij zijn. Als er meer dan zeven spelers zijn die een positieve covid-test afleggen, kan Moeskroen de wedstrijd laten uitstellen.

Update: Moeskroen heeft via de eigen kanalen verduidelijking gebracht bij het coronanieuws rond de club. In totaal hebben negen spelers positief getest. Zij zitten momenteel in quarantaine. De andere drie gevallen komen uit de administratieve cel van Les Hurlus. Woensdagnamiddag werd al een tweede test afgenomen, al zijn de resultaten nog niet binnen. Moeskroen maakt de namen van de getroffen spelers bewust niet bekend.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal het coronavirus de JPL dit seizoen weten stil te leggen?

Ja
83%
Nee
17%
(346 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws