Courtois met Real Madrid begint CL-campagne met krankzinnige nederlaag

21-10-2020 20:48 Laatste update: 20:55
4

Real Madrid is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een beschamende nederlaag. Shakhtar Donetsk was in Estadio Alfredo Di Stéfano met 2-3 te sterk voor de ploeg van trainer Zinédine Zidane, die nog wel dicht bij een comeback was. Over drie dagen staat El Clásico tegen FC Barcelona op de rol. Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd.

Real Madrid verloor afgelopen weekend van promovendus Cádiz (0-1) en die negatieve lijn trok de ploeg van trainer Zinédine Zidane door tegen Shakhtar: de bezoekers uit Oekraïne waren de bovenliggende partij en kreeg via aanvaller Marlos de eerste kans. Real miste aanvoerder Sergio Ramos achterin door een blessure.

Vanaf de 29ste minuut ging het helemaal mis voor Real. Tete strafte geklungel in de Madrileense verdediging af. Even later passeerde Raphaël Varane zijn eigen doelman Thibaut Courtois, die een schot van Tete matig verwerkte. Vlak voor rust werd het nóg erger: Shakhtar liep er zo doorheen en Manor Solomon tekende voor de 0-3.

Extra pijnlijk voor Real was het feit dat Shakhtar deze week te maken had met een corona-uitbraak, waardoor tien (!) eerste elftal-spelers niet afreisden naar Madrid. Na rust moest Real uit een ander vaatje tappen - en dat gebeurde ook. Luka Modric maakte direct na rust de schitterende 1-3, waarna het de beurt was aan Vinicius Júnior.

De Braziliaanse aanvaller viel in, veroverde meteen de bal en scoorde binnen vijftien seconden: 2-3. Real klopte in het laatste half uur op de deur, maar Shakhtar kreeg in de counter nog de beste kansen en hield stand. Wel met enig geluk: de gelijkmaker van Federico Valverde in de 93ste minuut werd afgekeurd vanwege buitenspel van Vinicius.