'Rode Duivels blijven nu al twee jaar onbedreigd aan kop van FIFA-ranking'

'Rode Duivels blijven nu al twee jaar onbedreigd aan kop van FIFA-ranking'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 17:45wo 21-10-2020 om 17:45

De Rode Duivels kenden een wisselvallige interlandbreak, met een gelijkspel tegen Ivoorkust (1-1), een nederlaag in Engeland (2-1) en een overwinning bij de IJslanders (1-2). Toch hebben die prestaties volstaan om hun eerste plek in de FIFA-ranking te behouden.

Op de officiële website dateert de ranking nog steeds van 17 september, maar Het Nieuwsblad heeft de kersverse stand al kunnen inkijken. Daarin prijkt België dus op de eerste stek. Dat doet ons land inmiddels al sinds september 2018. Daarmee is de kaap van de twee jaar gerond. De Duivels verspeelden wel 8,5 punten en staan nu op 1764,5.

Eerste achtevolger blijft wereldkampioen Frankrijk, dat 1751,8 eenheden totaliseert. In vergelijking met de vorige rangschikking zijn onze zuiderburen dichterbij geslopen. Brazilië vervolledigt de top-drie, weliswaar met 1725,1 punten.

Overigens begint België stilaan tot één van de grotere naties uit de geschiedenis van de FIFA-ranking te behoren. In al die jaren stonden slechts drie landen langer aan kop van de prestigieuze lijst: Brazilië, Spanje en Duitsland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws