UPDATE: Antwerp zonder Mbokani én vervanger naar Bulgarije

UPDATE: Antwerp zonder Mbokani én vervanger naar Bulgarije

20-10-2020 18:17 Laatste update: 19:06
5

Met een kern van 33 spelers heeft Ivan Leko keuze te over, maar dat levert ook moeilijke beslissingen op. Op de Europese lijst van Royal Antwerp FC ontbraken al enkele grote namen en met het oog op de verplaatsing naar Ludogorets moesten daar nog een aantal van afvallen. Uiteindelijk heeft Leko achttien jongens overgehouden.

Het grootste gemis van Antwerp in Bulgarije wordt ongetwijfeld Dieumerci Mbokani. De aanvalsleider is nog geschorst na zijn rode kaart tegen AZ, in de voorronde van de vorige Europa-League-campagne. Ook Didier Lamkel Zé zit nog een schorsing uit, al stond hij sowieso niet op de Europese lijst. Om die reden is ook Nill De Pauw er niet bij.

Voor het overige rekent Leko voornamelijk op de jongens die op bezoek bij Zulte Waregem (1-3-winst) in actie kwamen. Dat betekent dat opnieuw drie van de meest recente zomeraanwinsten kans maken op speelminuten: Nana Ampomah, Cristian Benavente en Jérémy Gelin. Die laatste verscheen aan de Gaverbeek meteen aan de aftrap, de andere twee vielen in.

Voor Antwerp belooft het hoe dan ook een historische avond te worden donderdag. Voor het eerst in ruim 25 jaar tijd treedt The Grat Old nog eens aan op het Europese toneel. Naast Ludogorets bestaat de poule uit Tottenham Hotspur en LASK Linz.

Update: Ook Bruny Nsimba reist niet mee af naar Bulgarije. De youngster, die deze dinsdag nog zijn handtekening zette onder zijn allereerste profcontract, viel geblesseerd uit op training. Sneu voor Antwerp, aangezien Nsimba zowat de enige vervanger is voor Mbokani. Leko zal dus moeten schuiven voorin.