Meunier moet oppassen voor basisplaats bij Duivels: Castagne komt snel dichtbij

Meunier moet oppassen voor basisplaats bij Duivels: "Castagne komt snel dichtbij"

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 22:30do 15-10-2020 om 22:30

Thomas Meunier heeft al enkele jaren een vaste basisplaats op de rechterflank bij de Rode Duivels, maar tegenwoordig manifesteert zich met Timothy Castagne een serieuze concurrent. Moet Meunier stilaan beginnen vrezen voor zijn basisplaats? Volgens Eddy Snelders in ieder geval wel.

De 29-jarige Meunier kreeg tijdens de Nations League-wedstrijden tegen Engeland en IJsland nog de voorkeur op Castagne, maar hij presteerde niet geweldig. Tegen Engeland liet hij zich bijvoorbeeld opmerken met een domme penaltyfout. Volgens Eddy Snelders moet hij dringend zijn oude niveau terugvinden.

"Het hangt er een beetje vanaf welke vorm hij zal tonen bij Borussia Dortmund", vertelde de analist bij Sporza. "Meunier is een fysiek krachtige en aanvallende flankverdediger. Dat ging jaren goed bij Club Brugge en in het begin bij PSG, maar dan werd het toch minder. Bij Dortmund moet hij zijn niveau weer vinden van het WK 2018."

"Het is dus even afwachten, maar hij zal zijn vorm zeker moeten opkrikken. Bij Castagne gaat het snel en hij komt dichtbij en misschien zelfs al een beetje boven Meunier. Ik denk dat Meunier nu nog wel de voorkeur krijgt van de bondscoach, maar hij moet oppassen", besloot Snelders.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws