Engelsen nemen partij niet licht op: ‘Er staat heel wat op het spel’

Engelsen nemen partij niet licht op: ‘Er staat heel wat op het spel’

11-10-2020 12:00
1

De Rode Duivels krijgen zondagavond voor het eerst een stevig hoofdgerecht op hun bord geserveerd. Het talentrijke Engeland wordt de tegenstander in het iconische Wembley stadium. Engels-bondscoach Gareth Southgate kijkt alvast uit naar de partij.

Met zes op zes staan de Rode Duivels momenteel aan kop in hun Nations League groep. Grootste uitdager Engeland liet al een steekje vallen en achtervolgt met vier punten uit twee wedstrijden. Een verliespartij zou de Engelse kansen op kwalificatie dan ook een flinke knauw geven.

‘Het is een kans om dichter bij die eindfase van de Nations League te komen’, citeert Sporza Southgate. ‘Er staat heel wat op het spel.’ De Engelsen willen vol voor die eerste plek gaan en nemen de partij dan ook niet licht op, Southgate is echter op zijn hoede voor de Rode Duivels.

‘Martinez heeft geweldig werk verricht bij België. De voorbije jaren passen hun resultaten ook bij hun talent. Dit is een uitstekende test voor ons’, aldus de bondscoach van Engeland. Die test zullen de Engelsen wellicht zonder Harry Kane moeten afwerken, de topspits is onzeker nadat hij op training een trap incasseerde.