Het relanceplan van Van Eetveldt om RSC Anderlecht te redden

Het relanceplan van Van Eetveldt om RSC Anderlecht te redden

11-10-2020 09:05
182

Deze week raakte bekend dat RSC Anderlecht een grote schuldenlast heeft en de verkoop van Jérémy Doku deze schuldenberg moet laten verkleinen. Het Laatste Nieuws noteerde zaterdag dat RSC Anderlecht een recordverlies van 36 miljoen euro had geleden in 2019 - 2020. Van Eetveldt stelt een relanceplan voor om de de recordkampioen terug gezond te maken.

Karel Van Eetveldt heeft deze week een herstelplan voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor RSC Anderlecht terug financieel gezond te maken. Er zijn enkele details die publiekelijk bekend zijn gemaakt van het relanceplan. Zo wilt van Eetveldt een loonplafond creëren, het transferbudget om de transfermarkt op te gaan werd gereduceerd naar 4 miljoen euro en in de loonmassa werden er al serieuze besparingen gedaan. Van Eetveldt wil ook een kapitaalsinjectie van de Raad van Bestuur om Anderlecht er terug bovenop te helpen, weet  Het Laatste Nieuws.

Dat zou om een fors bedrag gaan. Het zou gaan om een omzetting van schulden en de inbreng van vers kapitaal, onder meer via Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute. De Raad van Bestuur keurde dit goed, maar de aandeelhouders moeten ook nog akkoord gaan. Zij hebben bedenktijd gevraagd en beseffen dat er iets moet gebeuren. Volgende week zou er meer duidelijkheid komen