Rode Duivels mogen met publiek spelen, maar: We geraken niet uit onze kosten

Rode Duivels mogen met publiek spelen, maar: "We geraken niet uit onze kosten"

06-10-2020 21:45

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vorige week beslist om publiek toe te laten bij de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Ivoorkust in het Koning Boudewijnstadion. Manu Leroy, Directeur Marketing & Communicatie bij de bond, zal dat wel nog verlieslatend zijn.

Vorige week besliste de UEFA alle interlands in de Nations League en de vriendschappelijke wedstrijden in oktober zonder publiek zouden gespeeld worden. Maar twee dagen later kwam de UEFA daar al op terug. Het laat opnieuw toeschouwers toe, en het is de plaatselijke overheid die beslist over het aantal met een maximum van 30 procent bezettingsgraad.

De KBVB had al een protocol opgesteld in samenwerking met de Stad Brussel om 11.000 toeschouwers te ontvangen voor de match tegen Ivoorkust. "Voor ons, financieel, moeten we het niet doen, want we geraken niet uit onze kosten", vertelde Leroy aan Het Laatste Nieuws. "Het is meer voor de ploeg en ook algemeen voor de sfeer. Het is tijd dat er terug beweging in komt, dat de mensen iets hebben om naar uit te kijken."