OFFICIEEL: Theo Walcott keert terug naar oude liefde: Southampton

OFFICIEEL: Theo Walcott keert terug naar oude liefde: Southampton

05-10-2020 23:54 Laatste update: 06-10-2020 00:08

Theo Walcott keert terug naar zijn oude liefde, Southampton, en verlaat Everton FC. Walcott werd de jongste debutant ooit voor Southampton toen hij in augustus 2005 debuteerde, op slechts 16 jaar en 143 dagen. Hij had zo'n impact dat het Arsenal ertoe aanzette om hem in januari 2006 te tekenen.

Vijftien jaar na zijn vertrek is Theo Walcott terug bij Southampton, de club waarmee hij zijn profdebuut maakte. De Saints maakten maandagavond bekend dat ze de 31-jarige Engelse international Walcott een seizoen lenen van Everton. Walcott kreeg veel te maken met blessures doorheen zijn carrière. Desondanks heeft Walcott 85 optredens voor Everton laten optekenen. 

"Ik had een paar aanbiedingen van andere clubs, maar zodra Southampton voor mij kwam was het direct beslist. Het is een deel van mij en het heeft me gemaakt tot de speler die ik ben. Southampton zit in mijn hart", verklaarde de flankaanvaller.

"Ik zal waarschijnlijk huilen als ik voor het eerst speel, het betekent zoveel voor me. Alle mensen die het hebben laten gebeuren, ik kan ze niet genoeg bedanken", liet Walcott weten op de website van Southampton