Clement tevreden met CL-loting: Minder sexy, maar wel mooie uitdagingen

Clement tevreden met CL-loting: "Minder sexy, maar wel mooie uitdagingen"

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 18:55do 01-10-2020 om 18:55

Philippe Clement is tevreden met de loting in de Champions League. Club Brugge neemt het de komende maanden op tegen Zenit Sint-Petersburg, Borussia Dormund en Lazio Roma. 

"Ik ben tevreden, maar ik ben een gemakkelijke mens", vertelt Clement meteen na de loting aan het clubkanaal van Blauw-Zwart. "In de Champions League zitten alleen maar mooie ploegen. De loting is minder sexy dan vorig jaar, maar het zijn wel mooie uitdagingen. Elke ploeg die op dat niveau speelt heeft kwaliteiten. Het zullen allemaal clubs zijn met een hoger budget dan Club Brugge. Ik weet zelfs niet of er ploegen in de champions league zitten met een lager budget dan ons. Het blijft een grote uitdaging."

Club Brugge komt met Thomas Meunier (Borussia Dortmund) alvast een oude bekende tegen. "Thomas zal er ook blij mee zijn", vervolgde Clement. "Anderzijds gaat hij ze misschien verwittigen na vorig jaar, door hetgeen de ploeg gepresteerd heeft tegen Paris Saint-Germain. Maar het is leuk, met ook nog Axel witsel."

De coach van Blauw-Zwart ziet wel mogelijkheden in deze groep. "Als je je kwalificeert, en dan heb ik het al over de Europa league, is dat een sterke prestatie, want de andere ploegen hebben een hoger budget. We gaan altijd voor het hoogst haalbare, niet rekenen en elke wedstrijd proberen zoveel mogelijk punten te halen. Dat hebben we vorig jaar bewezen. We zijn niet naar Madrid of Parijs gegaan met schrik, maar hebben altijd geprobeerd om zoveel mogelijk punten te halen", besloot Clement.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws