Verdediging KAA Gent krijgt de volle laag: Door hem gaat iedereen onderuit

Verdediging KAA Gent krijgt de volle laag: "Door hem gaat iedereen onderuit"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 22:02di 29-09-2020 om 22:02

Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 22:13di 29-09-2020 om 22:13

KAA Gent loop tegen Dynamo Kiev tegen de feiten aan. De Buffalo’s staan 2-0 op achterstand en kwalificatie voor de Champions League lijkt veraf. In de studio van VTM fileren Jacky Mathijssen en Hein Vanhaezebrouck de verdediging van KAA Gent.

Igor Plastun veroorzaakte een penalty die tot de 2-0 leidde, maar Mathijssen ziet een andere boosdoener bij KAA Gent. “Er is wel meer aan de hand. De verdedigende middenvelder was nergens te zien en Ngadeu sluit de ruimte niet goed af. Er loopt daar iemand met een kapiteinsband. Dat hoort dé leider te zijn, maar hij stelt geen goed voorbeeld. Daarom gaat heel de verdediging onderuit.”

“Plastun heeft jaren Champions League gespeeld”, pikt Vanhaezebrouck in. “Hij heeft wel kwaliteiten, maar hij vergaat mee met het schip achterin. Om hem alleen verantwoordelijk te stellen is niet juist, ook Ngadeu gaat drie keer de mist in.” KAA Gent moet aldus nog drie keer scoren om alsnog een stunt over de streep te trekken. De Oekraïners mogen dan niet meer tegenscoren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws