'Manchester City wil Zinchenko van de hand doen om Ajax-back te halen'

'Manchester City wil Zinchenko van de hand doen om Ajax-back te halen'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 15:34di 29-09-2020 om 15:34

Ajax moet toch nog rekening houden met een vertrek van Nicolás Tagliafico, zo lijkt het. Manchester City heeft interesse in de 28-jarige Argentijn, maar wil wel eerst Oleksandr Zinchenko van de hand doen. Dat meldt The Telegraph.

De Telegraaf schreef een week geleden nog dat concrete belangstelling voor Tagliafico tot dusver was uitgebleven, waardoor hij een nieuw, verbeterd contract kan tekenen bij Ajax. De Amsterdammers kunnen echter nog niet helemaal gerust zijn. Volgens de Engelse krant is de linksback in beeld bij Manchester City.

De Premier League-grootmacht rondt op korte termijn de transfer af van Rúben Dias, die voor 68 miljoen euro overkomt van Benfica. Daardoor schakelt City nu door naar andere transferprioriteiten. Een vleugelverdediger prijkt hoog op het wensenlijstje van manager Pep Guardiola en Tagliafico geldt als belangrijke kandidaat. De Argentijns international kan voor 25 miljoen euro vertrekken bij Ajax.

Voordat The Citizens zich in Amsterdam melden willen ze wel eerst Zinchenko van de hand doen. De Oekraïner - van origine een middenvelder, maar door Guardiola omgeturnd tot linksback – wees eerder een overstap naar onder meer Real Betis af. Desondanks is City hoopvol dat hij verkocht kan worden, al zijn er geen garanties.

Ook over Benjamin Mendy, de andere linksback in de selectie, zijn overigens serieuze twijfels in het Etihad Stadium. De Fransman, die blunderde tijdens de nederlaag tegen Leicester City, heeft evenwel een fors salaris en een flink blessureverleden, waardoor City hem moeilijk denkt te kunnen slijten. Het biedt hoe dan ook perspectief voor Tagliafico.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws