Genkse sfeergroepen slaan mea culpa en staan kaarten af aan andere fans

Genkse sfeergroepen slaan mea culpa en staan kaarten af aan andere fans

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 10:28vr 25-09-2020 om 10:28

Na de partij tegen KV Mechelen was er heel wat te doen om de supporters van KRC Genk. Die stonden tijdens de partij te dicht bij elkaar, wat de club ook een straf opleverde. De Genkse sfeergroepen slaan nu mea culpa.

Genk zag de tickets gehalveerd worden en zal nu op flink wat minder supporters kunnen rekenen tegen KV Oostende. KRC Genk kondigt via de officiële kanalen nu aan dat de sfeergroepen komende maandag tegen KV Oostende niet aanwezig zullen zijn.

'Door het halveren van het aantal toeschouwers zijn mogelijk fans getroffen die graag de match hadden willen bijwonen. Omdat dat mede door hun toedoen is, staan de sfeergroepen hun kaarten af', schrijft Genk. 'Dat is het resultaat van het overleg tussen de clubleiding en een afvaardiging van de supporters', aldus de club.'

De Genkse sfeergroepen weten dat ze in de fout zijn gegaan. 'Beide partijen erkennen dat wat zich afspeelde tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen zich niet mag herhalen. De afgevaardigden van de sfeergroepen benadrukken dat hun gedrag geen protest was tegen de COVID-19 maatregelen. Ze willen in de komende weken samen met de clubleiding naar oplossingen zoeken waardoor sfeer maken in het stadion verenigd kan worden met het naleven van alle geldende richtlijnen.'

Toch proberen de sfeergroepen ook nog een statement te maken met hun actie. 'De sfeergroepen wensen aan te stippen dat hun afwezigheid tegelijk wel een teken van protest is tegen voetbal op maandagavond. Als gevolg zal Vak S leeg blijven tijdens de wedstrijd tegen KV Oostende', besluit Genk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws