Goed nieuws voor Club Brugge, Antwerp en KAA Gent: meer wissels, 23 spelers

Goed nieuws voor Club Brugge, Antwerp en KAA Gent: meer wissels, 23 spelers

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 20:00do 24-09-2020 om 20:00

De UEFA heeft besloten om ook komend seizoen vijf wissels toe te staan in de Champions League en de Europa League. Ook mogen clubs wedstrijdselecties van 23 spelers samenstellen. Eerst was dit 18.

De nieuwe, tijdelijke, regel werd na de uitbraak van het coronavirus geïntroduceerd. Omdat de clubs met krappe speelschema's te maken kregen, mochten er twee extra wissels plaatsvinden. Die maatregel zal ook komend seizoen in stand worden gehouden. Clubs die Europees in actie komen moeten in de maanden oktober, november en december om de drie dagen een wedstrijd spelen.

De verwachting is dat ook tijdens het EK, dat gelijk na het seizoen start, deze maatregel gaat gelden. Voor het al gekwalificeerde Club Brugge, Antwerp FC en KAA Gent (Champions League of Europa League) betekent het in ieder geval dat zij komend seizoen in Europees verband meer mogen wisselen en meer spelers mogen meenemen naar wedstrijden. Standard en Charleroi spelen donderdag in de derde voorronde van de Europa League tegen respectievelijk Vojvodina en Partizan Belgrado om een plekje in de play-offs.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws