Brys is op zijn hoede voor Gent: Het blijft een topploeg in België

Brys is op zijn hoede voor Gent: "Het blijft een topploeg in België"

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 17:49do 24-09-2020 om 17:49

Oud-Heverlee Leuven is na twee zeges in de voorbije drie wedstrijden opgeklommen naar de middenmoot van de Jupiler Pro League. Daardoor kan het zonder al te veel druk afreizen naar KAA Gent. Trainer Marc Brys gaat vol voor de drie punten, al schuift hij de favorietenrol toch naar de Buffalo's door.

"Gent verloor met David uiteraard een belangrijke pion in het tussenseizoen, maar verder wijzigde er weinig aan de kern die vorig seizoen verdiend op de tweede plaats eindigde", opent Brys zijn voorbeschouwing op de website van OHL. "We voetballen zaterdag dus tegen een erg sterk team. Ondanks de commotie rond de dubbele trainerswissel blijft dat een topploeg in België. Een heel solide team ook, waar elke positie minstens driedubbel bezet is. Voor zo’n team moet je respect hebben, maar uiteraard geen angst."

"De kern van Gent is samengesteld met in het achterhoofd dat die club regelmatig twee wedstrijden per week speelt. Da’s trouwens een normaal regime voor een topploeg in België die Europees voetbal afdwingt", aldus Brys. "Mijn collega beschikt over een zeer ruime en kwalitatief sterke kern. Hij kan relatief makkelijk inspelen of anticiperen op eventuele vermoeidheid of blessures. We gaan nu toch geen compassie hebben met Gent zeker?", lacht hij.

In de Ghelamco Arena zal OH Leuven wel geen beroep kunnen doen op haar nieuwe doelman. Daniel Iversen is namelijk geblesseerd. Rafael Romo zal hem hoogstwaarschijnlijk vervangen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws