OFFICIEEL: Genk gelooft in Thorup als opvolger voor ontslagen Wolf

OFFICIEEL: Genk gelooft in Thorup als opvolger voor ontslagen Wolf

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 16:04do 24-09-2020 om 16:04

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 16:14do 24-09-2020 om 16:14

KRC Genk legt haar eieren in het mandje van Jess Thorup. De Deen, die deze zomer nog op de keien werd gezet door KAA Gent, wordt de opvolger van Hannes Wolf. Die kreeg op zijn beurt de bons na de tegenvallende resultaten in de Luminus Arena.

Genk stuurde donderdagnamiddag zelf de bevestiging de wereld in. De 50-jarige Thorup ondertekende een contract tot medio 2023 en moet de Limburgers weer uit het slop halen. Onder voorganger Wolf greep Genk vorig seizoen naast Europees voetbal en stonden nu, na vijf speeldagen, slechts vijf puntjes op de teller. Interimaris Domenico Olivieri wist dat wel nog een zege aan toe te voegen tegen KV Mechelen.

Toch reiken de ambities van het Genkse bestuur verder. Het geloof op een top-vier-ticket is groot. Daarom krijgt Thorup nu de teugels in handen. De Deen loodste Gent in 2019-2020 naar één van haar beste prestaties ooit, zowel nationaal (tweede) als internationaal (Europese overwintering). Na twee nederlagen in het seizoensbegin zetten Ivan De Witte en Michel Louwagie hem echter prompt op straat.

Thorup zal morgenmiddag al zijn eerste training leiden bij zijn nieuwe club. Nadien heeft Genk een persconferentie belegd om haar nieuwe trainer officieel voor te stellen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws