OFFICIEEL: Oranje stelt De Boer als nieuwe bondscoach voor

OFFICIEEL: Oranje stelt De Boer als nieuwe bondscoach voor

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 19:08wo 23-09-2020 om 19:08

Laatste update: woensdag 23 september 2020 om 19:11wo 23-09-2020 om 19:11

Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij volgt Ronald Koeman op en tekent bij de KNVB een contract voor twee jaar, tot en met het WK van 2022 in Qatar.

Het vinden van een opvolger voor Koeman bleek een lastige taak voor de KNVB. De bond benaderde eerst Frank Rijkaard en Peter Bosz en zocht daarna pas contact met De Boer. Rijkaard ziet een terugkeer in de voetballerij niet zitten en Bosz staat nog onder contract bij Bayer Leverkusen. De Boer was als enige beschikbaar. Ook Henk ten Cate en Louis van Gaal werden genoemd, maar naar verluidt heeft de KNVB met hen geen contact gezocht.

De Boer maakte bij Ajax furore door vier keer kampioen te worden, maar over de grens boekte hij weinig successen. Hij werd razendsnel ontslagen bij Internazionale en Crystal Palace. Bij Atlanta United hield hij het anderhalf jaar vol, al pakte hij daar wel twee prijzen. Als bondscoach van Oranje krijgt De Boer de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

De Boer, die 112 interlands speelde voor Oranje, gaat met onmiddellijke ingang aan de slag in Zeist. Hij zit in de komende oefenwedstrijd tegen Mexico en de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Italië al op de bank.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede bondscoach voor Oranje?

(49 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws