Leko verklaart mindere dag van Antwerp: Eupen verraste ons met mandekking

Leko verklaart mindere dag van Antwerp: "Eupen verraste ons met mandekking"

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 15:52wo 23-09-2020 om 15:52

Royal Antwerp FC kon de terugkeer van de fans op de Bosuil niet ten volle benutten. Tegen KAS Eupen kwam het na een zwakke prestatie zelfs 0-2 achter, al slaagde het er met de nodige powerplay nog in om een punt uit de brand te slepen (2-2). Ivan Leko weet wat er fout ging en bijgevolg beter moet tegen KV Kortrijk.

"We speelden ons slechtste uur van het seizoen", wond de Kroatische trainer er geen doekjes om op zijn persbabbel. "Eupen verraste ons. Ze speelden met mandekking, iets wat ze in hun eerste matchen nooit deden. Daaraan zie je dat we een ‘jong’ team zijn, dat nog groeiende is: situaties herkennen en daarop inspelen, is nog niet evident."

"Pas op, Eupen was goed", benadrukte Leko. "Ze wisten heel goed wat ze moesten doen. Na een uur kwamen we op karakter en power langszij, ook omdat iedereen zag dat we het voetballend moeilijk hadden. In die laatste dertig minuten konden we drie keer scoren", klinkt het. Uiteindelijk kwam The Great Old niet verder dan twee kopbalgoals van verdediger Junior Pius.

Lessen getrokken?
Vrijdagavond kan Antwerp zich al herpakken. Dan wacht een verplaatsing naar KV Kortrijk. "’Kortrijk-away’ is voor iedereen lastig", waarschuwt Leko. "Een klein veld, altijd veel steun van de thuisfans: niet makkelijk. Maar we bereidden ons erop voor en zullen ons spel proberen spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wint Antwerp in Kortrijk?

(122 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws