Red Flames zien Zwitserland leidersplaats overnemen na nederlaag

Red Flames zien Zwitserland leidersplaats overnemen na nederlaag

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 20:49di 22-09-2020 om 20:49

De Red Flames namen het in een belangrijk duel voor de EK-kwalificatie bij de dames op tegen Zwitserland, dé concurrent voor een rechtstreeks ticket voor het EK 2022 in Engeland. Zwitserland won met 2-1 en springt over de Red Flames naar de leidersplaats.

Al naam vijf minuten stonden de Red Flames al op achterstand. Malin Gut schoot de bal van afstand tegen de netten. De Belgische vrouwen gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar kwamen moeilijk tot kansen tegen de Zwitsers. De thuisploeg prikte voor rust nog een paar keer op de counter, maar de ruststand bleef op 1-0 steken in het voordeel van Zwitserland.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en spijtig voor de Red Flames ook een gelijkaardig tegendoelpunt. Lehmann schoot de bal van ver in de laag in de benedenhoek. Zwitserland op rozen en 2-0 voor tegen de Red Flames. Tessa Wullaert bracht België twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd door de bal krachtig in de korte hoek binnen te schieten.

Uiteindelijk bleef het bij 2-1 voor de Zwitsers waardoor de Red Flames naar de tweede plaats zakken met 15 punten. Zwitserland heeft nu één puntje meer en staat dicht bij rechtstreekse kwalificatie voor het EK.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Een terechte uitslag?

(29 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws