Gumienny fileert arbitrage: 'Ref in Oostende zat met gedachten op het strand'

Gumienny fileert arbitrage: 'Ref in Oostende zat met gedachten op het strand'

21-09-2020 14:15
7

Wekelijks neemt ex-arbiter Serge Gumienny de scheidsrechterlijke beslissingen van het voorbije voetbalweekend onder de loep. Dit maal zag opvallend veel dwalingen.

Bij Moeskroen-KAA Gent stelde Gumienny vraagtekens bij tussenkomst van de VAR bij de tweede afgekeurde goal, al lag het zwaartepunt aan de zee. 'Maar de echte debacles van de arbitrale missers vielen voor mij te noteren in Oostende en Beveren', aldus de voormalige ref in Het Belang van Limburg.

'Eerst en vooral werd er een goal afgekeurd voor OHL die sowieso nooit buitenspel kon zijn, omdat de speler op de eigen helft vertrok. Men wees naar de VAR - hemeltergend dat die er niet was door de zoveelste technische problemen - maar toch ook: een duidelijkere lijn dan de middellijn kan er toch niet zijn voor een lijnrechter? OHL verdiende bovendien een penalty, dat had ref Dierick absoluut zelf moeten zien, ook zonder VAR. De arbitrage zat met de gedachten op het Oostendse strand', klinkt het.

Maar het was niet allemaal kommer en kwel. 'Toch wil ik met een positieve noot afsluiten. De jonge ref Kevin Van Damme deed het voortreffelijk in de topper op Charleroi. Niet simpel daar. Hij heeft voor mij de flair en stijl van Vertenten en is misschien wel de man van de toekomst', schreef Gumienny.