Courtois na de coronapolemiek bij de Rode Duivels: Dat is schadelijk

Courtois na de coronapolemiek bij de Rode Duivels: "Dat is schadelijk"

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 11:15za 19-09-2020 om 11:15

Thibaut Courtois was een van de meest besproken figuren tijdens de afgelopen interlandperiode. Niet voor enkele wereldsaves of een blunder, maar om een dubieus verhaal over coronatests. Hij laat zich erover uit in gesprek met Sporza-analist Stef Wijnants.

Even schetsen: verschillende media berichtten tijdens de interlandperiode dat de doelman een positieve test zou hebben afgelegd, terwijl hij enkele uren later doodleuk op het trainingsveld stond. De KBVB ontkende de positieve coronatest dan ook. Maar enkele dagen later zat Courtois wel op het vliegtuig naar Madrid, waar hij daags nadien opnieuw op het veld werd gezien bij Real.

"Ik ga er niet te zeer over uitweiden, omdat het tot het medische geheim behoort", zegt hij. "Ik was wel degelijk negatief. Daarom mocht ik ook trainen bij de Rode Duivels en mocht ik meteen aansluiten bij Real Madrid. Ik ben opnieuw getest toen ik in Madrid aankwam. Dat was ook telkens negatief. Als dat niet zo zou zijn geweest, had ik daar zeker niet mogen meetrainen."

Uitgeklaard, al mogen enkele media volgens Courtois wel nog in de spiegel kijken. "Het is jammer dat sommige media uit sensatiezucht en de jacht op primeurs zo snel onjuiste informatie geven. Dat is vrij schadelijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws