'18-jarig talent verlaat Liverpool na twee jaar, Wolves betalen elf miljoen'

'18-jarig talent verlaat Liverpool na twee jaar, Wolves betalen elf miljoen'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 19:11vr 18-09-2020 om 19:11

The Daily Mail en The Athletic pronken vrijdagmiddag met nieuws over Ki-Jana Hoever. De achttienjarige Amsterdammer zou op het punt staan om Liverpool te verruilen voor Wolverhampton Wanderers.

De nummer 7 van het vorige Premier League-seizoen raakte deze zomer zijn rechtsback Matt Doherty kwijt aan Tottenham Hotspur en is nu op zoek naar een opvolger. Volgens de Britse media moet dat Hoever worden: de bij Ajax opgeleide verdediger zal permanent overgenomen worden door The Reds.

Beide clubs hebben al een akkoord bereikt, klinkt het. Zijn doorlopende contract zal voor ruim elf miljoen euro plus bonussen afgekocht worden door de regerend Premier League-kampioen. Hoever wordt in eerste instantie gehaald als rechtsback, maar zou ook als centrale verdediger uit de voeten kunnen.

Hoever verruilde de Ajax-opleiding in 2018 voor die van Liverpool. Begin 2019 mocht hij zijn debuut voor het eerste elftal maken, in een League Cup-wedstrijd tegen uitgerekend Wolverhampton Wanderers. De teller is uiteindelijk gestokt bij vier wedstrijden, allen in de Britse bekertoernooien.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws