Niet terug naar België: ‘Samatta kiest voor nieuw avontuur na Aston Villa'

Niet terug naar België: ‘Samatta kiest voor nieuw avontuur na Aston Villa'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 08:00vr 18-09-2020 om 08:00

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 09:50do 24-09-2020 om 09:50

Club Brugge versterkte zich met het oog op de toekomst met de 18-jarige Ibrahima Breze Fofana. Toch wilde landskampioen nog meteen inzetbare jongens in huis halen. Vooral een spits en een centrale verdediger staan op het lijstje. Voor die eerste positie valt nu ook de naam van Ally Samatta.

Eerder meldde VoetbalPrimeur.be al dat Fenerbahce interesse toont in de ex-aanvaller van KRC Genk, net als het Engelse West Bromwich Albion. Samatta verruilde Genk vorige winter voor Aston Villa, maar daar kon de Tanzaniaan zijn stempel nog niet helemaal drukken. Naar verluidt toont nu ook Club Brugge interesse.

Blauw-Zwart is al enige tijd op zoek naar een nieuwe aanvaller. Michael Krmencik scoorde afgelopen weekend zijn eerste doelpunt voor Club Brugge, toch staat een centrumspits op het verlanglijstje. Philippe Clement heeft daarbij zijn oog laten vallen op oude bekende Samatta. Of de interesse wordt omgezet in concrete stappen, valt nog af te wachten.

Update: Aly Samatta komt niet terug naar de Belgische velden. Club Brugge werd even genoemd, maar de aanvaller maakt de overstap van Aston Villa naar Fenerbahçe. De voormalige aanvaller van KRC Genk werd al gespot in Turkije en ook de Turkse topclub zelf kondigt op Twitter een aankomende transfer aan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Samatta de ideale spits zijn voor Club Brugge?

(540 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws