De Witte over ontslag Bölöni: “Zelden zo’n weerstand gevoeld bij fans én spelers

De Witte over ontslag Bölöni: “Zelden zo’n weerstand gevoeld bij fans én spelers"

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 16:45ma 14-09-2020 om 16:45

Laszlo Bölöni is de laan uitgestuurd bij KAA Gent. Voorzitter Ivan De Witte gaf op een persconferentie meer uitleg over de beslissing. De preses kijkt ook terug naar de ‘snelle beslissing’ om Jess Thorup te laten gaan een aantal weken geleden.

“We hebben met een aantal mensen van gedachten gewisseld over de situatie bij KAA Gent”, begint De Witte. “Eerst en vooral hebben de resultaten van de voorbije wedstrijden en de match tegen Eupen tot nadenken gestemd. Een tweede element is dat we rekening moeten houden met de stem van onze supporters, de stem van de spelersgroep en onze eigen opinie over wat er aan het gebeuren is. Dit alles samen heeft geleid tot een moeilijke beslissing, namelijk dat wij afscheid nemen van Laszlo Bölöni als trainer.”

De Witte spreekt over een moeilijke beslissing en een totale miscast. “Dit was een moeilijke beslissing. Niet het minst door alles wat rond de club aan het gebeuren was. Ook vanwege de pers moet ik toch zeggen. Hoe kijk ik daar naartoe als voorzitter? Eerst en vooral moet ik zeggen dat er een miscast is geweest, waarvan de oorzaak en verantwoordelijkheid bij mezelf en Michel Louwagie mogen worden gelegd”, citeert Het Laatste Nieuws.

Weerstand
De fans én spelers gingen niet akkoord met de keuzes. “In mijn ganse periode als voorzitter heb ik maar zelden zo’n weerstand gevoeld bij onze supporters. Om eerlijk te zijn ook nog maar zelden zo’n weerstand in de spelersgroep. Dan is het goed om dit niet al te lang te laten aanslepen. De ‘fit’ tussen de persoon Laszlo Bölöni en onze club met haar supporters en spelersgroep was er niet. Dan is het goed om die beslissing niet te lang uit te stellen en heel vlug de bladzijde om te draaien.”

“Zoals ik zei: de verantwoordelijkheid ligt bij Michel en mezelf”, vervolgt De Witte. “Ik heb het verkeerd ingeschat en we zijn te vlug geweest in onze snelle beslissing van een paar weken geleden. We moeten dan ook de grootheid hebben om dat te erkennen en geen excuses te zoeken. Dit was een foute beslissing waarvan ik de schuld niet bij Bölöni wil leggen. De ‘fit’ was er niet en dan is het goed om in alle respect afscheid van elkaar te nemen. De beslissing is pas vandaag gevallen in de loop van de voormiddag.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had KAA Gent Thorup moeten houden als hoofdtrainer?

(343 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws