Oud-Heverlee Leuven verrast en smeert Standard eerste nederlaag aan

12-09-2020 20:21
5

Standard heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Dat deed het verrassend tegen promovendus Oud-Heverlee Leuven. De thuisploeg haalde het met 1-0 tegen de tienkoppige Rouches.

Het begin van de wedstrijd tussen Standard en Oud-Heverlee Leuven was meteen eentje om van te genieten. Veel strijd aan beide kanten, met als gevolg ook flink wat kansen. Het leek niet lang wachten te gaan worden op het openingsdoelpunt in de partij.

Standard had het meeste balbezit, maar zag Maxime Lestienne wel uitvallen met een blessure. Na diens vervanging verwaterde de partij toch enigszins, met het overwicht nog steeds voor de Rouches. Een doelpunt kregen we in de eerste 45 minuten uiteindelijk niet.

In tegenstelling tot de eerste helft kwam de tweede helft van de partij maar bijzonder moeilijk op gang. Heel moeilijk zelfs. Het ging er allemaal wat slordiger aan toe en we kregen amper nog iets te zien. Op het uur kreeg OHL wel wat meeval na een rode kaart voor Nicolas Gavory.

Daar wist OHL uiteindelijk van te profiteren. Standard stopte met voetballen, OHL nam het initiatief en werd ervoor beloond. Een kwartier voor tijd verloste Sowah de Leuvenaren met het openingsdoelpunt.

Coach Montanier greep uiteindelijk in en gaf Medhi Carcela zijn eerste minuten van het seizoen. De Marokkaan kreeg ook een goede kans op de gelijkmaker, maar scoorde niet. Ook Oulare wist de netten niet te doen trillen. Het bleef 1-0 voor de Leuvenaren.