UPDATE: Anderlecht bevestigt positieve coronatest en niet-selectie van Vlap

UPDATE: Anderlecht bevestigt positieve coronatest en niet-selectie van Vlap

11-09-2020 17:35 Laatste update: 18:24
35

Naast Brandon Mechele bij Club Brugge heeft nu ook RSC Anderlecht een positief coronageval in de rangen. Michel Vlap heeft volgens La Dernière Heure positief getest en zal dus morgen niet meespelen tegen Cercle Brugge.

Gisteren (donderdag) werd de gehele kern van Anderlecht getest. Op vrijdag volgde minder goed nieuws voor de Nederlander. Hij legde als enige een positieve test af en mag als enige niet deelnemen aan de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. LDH meldt ook dat een speler van de U17-ploeg een positieve test liet optekenen. Hij kwam terug van de nationale ploeg, waar de helft van de kern positief testte.

Met Vlap is er op dit moment dus een tweede speler van de Pro League die positief testte, nadat eerder al Brandon Mechele hetzelfde lot was aangedaan. De Club Brugge-speler kreeg het nieuws te horen toen hij bij de nationale ploeg was.

Update: Het nieuws rond Vlap is wel degelijk de waarheid. Via een kort bericht op sociale media heeft Anderlecht bevestigd dat de Fries positief getest heeft op het coronavirus. Vlap zal nu in quarantaine gaan en mist vanzelfsprekend het duel van zondag, tegen Cercle Brugge.