Ploegmaat moet toegeven: Wat Yaremchuk zei, leefde in de kleedkamer

Ploegmaat moet toegeven: "Wat Yaremchuk zei, leefde in de kleedkamer"

11-09-2020 12:30 Laatste update: 13:08
2

Roman Yaremchuk liet zich vorige week opmerken bij KAA Gent. Hij was duidelijk niet tevreden over de speelstijl van coach Laszlo Bölöni. Alessio Castro-Montes geeft toe dat Yaremchuk niet de enige is. 

"Wat hij zei, leefde wel een beetje in de kleedkamer, maar het werd een beetje te scherp gesteld en wat verkeerd verwoord", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk kan ik begrip opbrengen voor de essentie van zijn boodschap. Hij is iemand die het vooral van zijn aanvallende capaciteiten moet hebben en ik ben het met hem eens dat we wat te defensief gespeeld hebben."

Toch snapt Castro-Montes ook zijn trainer. "We zitten in een situatie waarin we wat realisme nodig hadden. We hadden na die 1-0-bonus makkelijker kunnen uitlopen indien we op dezelfde manier bleven spelen, maar dat beetje realisme was nodig om die eerste drie punten binnen te halen. Die zege was prioriteit nummer één. Ik hoop dat we in de toekomst -naarmate we meer punten halen- na een voorsprong gewoon voort kunnen doorduwen. Dan denk ik dat dit euvel opgelost zal zijn."

De zaak is voorlopig nog niet uitgepraat bij KAA Gent. "Neen, we hebben er geen groepsgesprek over gehad. Ook omdat Yaremchuk daarna meteen vertrokken is voor de interlands. Ik denk dat er ook geen groepsgesprek gaat komen. De coach zal wel een gesprek hebben met Yaremchuk zelf, geloof ik. Natuurlijk hoop ik dat dit opgelost wordt. Die bevrijding zal wel komen als we wat meer punten hebben. Het is aan Yaremchuk om zich voort te bewijzen zoals hij dat tegen KV Mechelen deed."