Bölöni blijft bij tactiek: “Kan altijd terugvallen op de defensieve organisatie

Bölöni blijft bij tactiek: “Kan altijd terugvallen op de defensieve organisatie"

09-09-2020 14:14
6

Laszlo Bölöni staat erom bekend een defensieve trainer te zijn. De Roemeen laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over zijn aanpak bij KAA Gent.

Bölöni lijkt nog niet te veranderen van tactiek. “Ik houd van een overwinning met 4 goals verschil, maar ik heb ook respect voor wie met 1-0 wint. Het is altijd moeilijker om op het offensieve te werken. Defensief kan je de tegenstander door een intelligente tactiek in een bepaalde richting duwen, je kan je compact organiseren, je kan mechanismen ontwikkelen om terug te vallen op je defensieve organisatie.”

“Dat vraagt opofferingen, maar het is makkelijker dan het offensieve aspect”, gaat de Roemeense oefenmeester van KAA Gent verder. “Voor je offensieve momenten hang je namelijk af van het talent, de efficiëntie én het geluk van je aanvallers. Offensief werk vergt niet alleen veel meer tijd, het gaat bovendien over de zone tot op 25 meter van het doel van de tegenstander.”

“Van daar af is het het talent van de aanvaller dat spreekt. Het gaat om automatismen, maar we werken daar aan. Alleen heb je daarvoor al je spelers nodig en dat was niet het geval tijdens de interlandbreak. Ik had maar twee aanvallers ter beschikking, dat maakt het niet makkelijk. Het dient tot niets om Arslanagic in de spits of op de linkervleugel te zetten”, aldus Bölöni.