'Einde Roeselare nabij: Toekomst is gehypothekeerd, eind deze week oplossing'

'Einde Roeselare nabij: Toekomst is gehypothekeerd, eind deze week oplossing'

08-09-2020 15:00 Laatste update: 15:11
9

Nadat dinsdagmorgen aan het licht kwam dat de sportief directeur van KSV Roeselare in de cel zat omdat hij verdacht werd van zedendelicten, lijkt de club nu ook op financieel vlak kopje onder te gaan. De toekomst van de club is daarom gehypothekeerd, zo meldt Sporza. Bij Roeselare hebben ze nog tot eind deze week om de rug te rechten en een oplossing te vinden.

Vorig jaar zag Roeselare het faillissement nog van dichtbij aan. Dat werd nadien herroepen, maar ook in de meest recente licentieverdeling greep de voormalig eersteklasser naast een licentie door tekorten in de boekhouding. Hierdoor moest de club het huidige seizoen in eerste nationale (de vroegere amateurdivisie, nvdr.) beginnen.

Dit weekend kwam daarnaast het nieuws naar buiten dat de CEO en sportief directeur van Roeselare in gebreke werden gesteld. Zo zou er sprake zijn van valse handtekeningen en bleken de buitenlandse investeerders 'een luchtkasteel'.

Volgens Sporza waren de twee echter nog niet officieel aangesteld. Het zou gaan om een principeovereenkomst met voorwaarden, maar de voorwaarden waar sprake van was, werden nooit ingelost. Als klap op de vuurpijl zit sportief directeur Jolan F. inmiddels in de cel. Hij wordt ervan verdacht jonge voetballers te hebben aangerand.

En dus lijkt Roeselare de kelk tot op de bodem te moeten ledigen. De West-Vlaamse club moet tegen eind deze week een oplossing klaar hebben om geld in het laadje te krijgen. De toekomst in nu gehypothekeerd.