Donkere wolken boven Roeselare: 'Nieuwe investeerder blijkt luchtkasteel'

Donkere wolken boven Roeselare: 'Nieuwe investeerder blijkt luchtkasteel'

07-09-2020 07:45
11

KSV Roeselare leek uitzicht te hebben op een nieuwe start, het sprak zelf van een KSVR 2.0, al lijkt dat sprookje al ten einde. De komst van de nieuwe, kapitaalkrachtige investeerders blijkt een luchtkasteel. De toekomst van de West-Vlaamse club hangt zo opnieuw aan een zijden draadje.

Aan de transfers van Roeselare te zien, waren de ambities in Eerste Nationale (voordien Eerste Amateur)  bijzonder groot. 'In het wereldje circuleerde al snel het gerucht dat er fors betaald werd, doorsnee spelers konden contracten tekenen van ruim 8.000 euro per maand. Geen probleem naar verluidt, want er was voor eerste nationale (de nieuwe naam voor eerste amateur) een budget van meer dan vier miljoen euro', aldus Het Nieuwsblad.

Roeselare haalde al ruim vijftien nieuwe spelers in huis, maar nog geen enkele onder hen is al aangesloten. 'Een paar weken geleden lekte plots uit dat spelers een deel van hun loon moesten afstaan aan Fund. Bij niet-EU-spelers ging het om 6.000 euro van de beloofde 8.000 euro per maand. Andere spelers betaalden dan weer om een contract in Roeselare te mogen tekenen. Zonder medeweten van de trainersstaf verschenen ze plots op training.'

Donkere wolken
Zonder nieuwe investeerders lijkt het faillissement onafwendbaar voor Roeselare. Zondag is er de eerste bekerwedstrijd, maar een forfait dreigt: met amper twee aangesloten spelers is voetballen onmogelijk. Het ziet er naar uit dat Eerste Nationale eind deze maand met vijftien in plaats van zestien clubs zal moeten beginnen, tenzij La Louvière alsnog kan worden opgevist.