Gent moet langs Rapid Wien in haar race richting Champions-League-groepsfase

Gent moet langs Rapid Wien in haar race richting Champions-League-groepsfase

31-08-2020 12:11
41

KAA Gent weet welke horde het als eerste zal moeten nemen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Het Oostenrijkse Rapid Wien wordt op 15 september de tegenstander. Dat heeft de loting van de UEFA uitgewezen.

Als Belgische vicekampioen stroomt Gent pas binnen twee weken in, in de voorlaatste voorronde van het kampioenenbal. De Buffalo's zijn bovendien verzekerd van een status als reekshoofd. De mogelijke tegenstanders waren eerder al herleid tot drie kandidaten: AZ Alkmaar, PAOK of Rapid Wien. Uiteindelijk is Rapid dus uit de bus gekomen. Gent speelt thuis. De UEFA staat nog geen fans toe.

Rapid Wien heeft er al een rondje opzitten in de hervormde voorrondes. Daarin schakelde het Lokomotiva Zagreb (0-1) uit. Door de gevolgen van de coronacrisis is het aantal wedstrijden in de voorrondes drastisch ingekort. Alle duels worden beslecht met rechtstreekse uitschakeling, enkel in de laatste voorronde van de Champions League staan er een heen- en terugwedstrijd geprogrammeerd.

Die laatste voorronde kan Gent dus bereiken door Rapid Wien te elimineren. Als dat lukt, zijn de Oost-Vlamingen in het slechtste geval al sowieso zeker van een stekje in de groepsfase van de Europa League. Al gaan de troepen van Laszlo Bölöni natuurlijk voor het allerhoogste. Ook in de laatste voorronde van de Champions League kan Gent reekshoofd zijn, op voorwaarde dat Benfica of Dynamo Kiev sneuvelt.