Beerschot neemt een vliegende start: Alle spelers begonnen superfit

Beerschot neemt een vliegende start: "Alle spelers begonnen superfit"

25-08-2020 19:00
1

Beerschot is voorlopig de revelatie van de Jupiler Pro League. Na drie zeges op rij staat het samen met Sporting Charleroi aan kop. Ex-speler Arjan Swinkels is niet zo verbaasd.

Swinkels begon vorig seizoen bij KV Mechelen ook met twee zeges. "Terwijl veel andere ploegen nog zoeken naar het juiste systeem, heeft Beerschot een groep die perfect op elkaar is ingespeeld", legt hij uit bij Gazet Van Antwerpen. "Dan kan je als coach bouwen op de automatismen."

Ook de promotiefinale tegen Oud-Heverlee Leuven was een steuntje in de rug. "Door de onzekerheid rond de competitie was dat voor Beerschot de belangrijkste match van het seizoen. Iedereen moest top zijn. Een paar dagen voor de wedstrijd viel de druk weg, maar door de voorbereiding was de basis wel gelegd. Alle spelers begonnen supersterk en superfit aan de competitie."

Opvallend genoeg ziet Swinkels ook Operatie Propere Handen als reden achter het succes. "Door de verlengde transferperiode wachten veel ploegen nu nog op nieuwe spelers. Beerschot hoeft niet te wachten. Zij hebben een jaar geleden de ploeg al voorbereid op 1A, maar door omstandigheden werd het uiteindelijk 1B. Veel versterkingen waren er voor hen niet meer nodig."