Martinez maakt corona-selectie bekend: Doku en Dimata maken debuut

Martinez maakt corona-selectie bekend: Doku en Dimata maken debuut

25-08-2020 13:15 Laatste update: 13:31
112

Roberto Martinez heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de eerste duels van de Nations League, te beginnen met een wedstrijd tegen Denemarken op zondag 5 september. Er ontbreken geen grote namen. Onder meer Jérémy Doku en Landry Dimata zijn er wél bij.

Door de complexe kalender na de corona-onderbreking was het stevig puzzelen voor Martinez. Zo kunnen de jongens die actief waren in de hervatte Champions en Europa League nu pas van een welverdiende vakantie genieten. Toch zijn zij erbij. Vanzelfsprekend is Vincent Kompany er niet bij; de voormalige aanvoerder hing zijn schoenen aan de haak.

Veel bekende gezichten dus, maar daarnaast ook enkele debutanten. Zo selecteert Martinez Jérémy Doku en Landry Dimata voor de eerste keer. Zij mogen hun eerste cap vieren na een goed seizoensdebuut bij RSC Anderlecht. Ook Yari Verschaeren is er weer bij, al maakte die nauwelijks minuten. Brandon Mechele verdedigt dan weer de kleuren van Club Brugge; hij hoopt nog steeds op zijn eerste speelminuten voor de nationale ploeg.

Michy Batshuayi en Christian Benteke zullen afwezig zijn tegen Denemarken en later IJsland. Martinez verklaarde op zijn persconferentie dat hij in contact is geweest met hun respectievelijke clubs, maar zowel Chelsea FC als Crystal Palace vonden het verstandiger om hen over het Kanaal te houden.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is de selectie van de Rode Duivels! Wat denk je ervan? #RodeDuivels #RSCAnderlecht #ClubBrugge #KRCGenk #Standard #KAAGent #RSCA #Anderlecht

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on